KASIM AYINDA 4 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

İsrail işgal güçlerinin Filistin'in Batı Şeria bölgesine ve Kudüs'e yönelik saldırıları ve hak ihlalleri geçtiğimiz Kasım ayında da kesintisiz bir şekilde devam etti.  

Görüntülenme: 881 Tarih: 07 Aralık 2021 14:31
KASIM AYINDA 4 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Basın Bürosu tarafından hazırlanan aylık rapora göre işgal güçleri Kasım 2021 boyunca Batı Şeria ve Kudüs'te toplamda 2341 hak ihlali gerçekleştirdiler. 

İşgalcilerin Filistinlilerin üzerine ateş etmeleri şeklindeki hak ihlali 156 kez gerçekleşti ve bu saldırılarda 4 Filistinli şehit olurken 629 Filistinli de yaralandı. 

İşgal güçlerinin bu süre içinde Batı Şeria ve Kudüs'te muhtelif bölgelere yönelik 388 baskın gerçekleştirdiği ve bu baskınlarda toplamda 378 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. 

Yahudileştirme amaçlı hak ihlallerinin sayısı ise 9 oldu. Bu ihlaller arazilerin düzlenmesi, haksız yere arazi gasp edilmesi suretiyle yahudi yerleşim merkezlerine yol açılması ve yeni yerleşim birimleri inşa edilmesi şeklinde oldu. 

Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen hak ihlallerinin sayısı ise 71'i buldu. Bunlardan Mescidi Aksa baskını kategorisine giren ihlallerde, 2365 yerleşimci baskına iştirak etti. Yine Mescidi Aksa'yla ilgili ihlallerde 6 Filistinli buradan uzaklaştırma cezasına maruz bırakıldı. 

Rapora göre işgal güçleri Kasım ayı içinde ev yıkımı ve gaspı sayısını da artırdı. 27 ev yıkılırken onlarca eve de yıkım ihtarı gönderildi. Ekim ayındaki ev yıkım sayısı ise 14 olmuştu. 

Kasım ayında ticari iş yeri, baraka, zirai bina türünden tesislerden yıkılanların sayısı ise 91 oldu. Gasp edilen gayri menkul sayısı ise 17 oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar