HAMAS ÖNEMLİ BİR KARAR ALMANIN EŞİĞİNDE

 

Görüntülenme: 888 Tarih: 07 Aralık 2021 12:02
HAMAS ÖNEMLİ BİR KARAR ALMANIN EŞİĞİNDE

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze üzerindeki ablukanın devam etmesi ve bölgenin yeniden imarı işlemlerinin önünün açılması konusunda isteksiz davranmasına karşı işgal rejimine yönelik tavrını sertleştirme seçeneğini değerlendirdiğini duyurdu.

Hamas liderliğinden bir kaynak, hareketlerinin Gazze'ye yönelik ablukanın devam etmesi ve yeniden imar faaliyetlerinin önünün açılması işlemlerinin sürekli aksatılması karşısında tavrını sertleştirme konusunu değerlendirdiğini ifade etti. 

El-Cezire uydu kanalına bilgi veren kaynak, işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarının ve esirleri hedef alan uygulamalarının patlamaya neden olabileceğine dikkat çekildi. 

Kaynak, Hamas'ın şartların böyle devam edip gitmesine müsaade etmeyeceğine dikkat çekerek; "Gelecek dönem bizim söylediklerimizin doğruluğunu ortaya koyacaktır." dedi. 

Aracı konumundaki Mısır'ın izlediği tutuma ve Gazze'ye yönelik vaatlerini yerine getirme konusundaki isteksizliğine de tepkili olduklarını dile getiren kaynak, Mısır'ın Gazze'nin yeniden imarı ve sıkıntıların hafifletilmesi konusunda Hamas'a ve direniş gruplarına verdiği sözleri yerine getirmediğine dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar