LUD ŞEHRİ AHALİSİ SİYONİSTLERİN BASKINLARINA KARŞI TEYAKKUZDA

Dün (5 Aralık Pazar) akşam saatlerinde, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Lud şehrinde yaşayan Filistinliler, yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlemesi tehlikesine karşı savunma yapmak amacıyla Büyük Cami'de toplandı.  

Görüntülenme: 1168 Tarih: 06 Aralık 2021 13:30
LUD ŞEHRİ AHALİSİ SİYONİSTLERİN BASKINLARINA KARŞI TEYAKKUZDA

Avukat Halid Zebarika, yahudi yerleşimcilerden Müslümanların mabetlerine ve kutsal mekanlarına yönelen tehdit karşısında Lud ahalisinin bir birlik oluşturduğunu ve kendilerini kalkan yaparak onların baskın ve saldırılarını engellemeye çalıştıklarını dile getirdi. 

Yahudi yerleşimciler dün akşam saatlerinde, aşırı siyonist ve ırkçı görüşleriyle öne çıkan İsrail milletvekili Itamar ben-Gvir'in iştirakiyle, Remle ve Lud şehirlerinden geçen ve "Bayrak Yürüyüşü" adı verilen bir yürüyüş düzenlemişti. Irkçı siyonistler bu tür yürüyüşlerini ve gösterilerini Filistinlilerin camilerine ve kutsal mekanlarına baskın düzenlemek ve onlara saldırıda bulunmak için de fırsat olarak değerlendiriyor. Geçtiğimiz Haziran ayında düzenledikleri Bayrak Yürüyüşü'nde Kudüs'te peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'e de çok çirkin hakaretlerle saldırmışlardı. 

1948 Bölgesi'ndeki Filistinliler siyonistlerin saldırılarını engellemek amacıyla aralarında güç birliği oluşturarak kitleler halinde saldırı tehdidiyle karşı karşıya olan yerleri korumaya çalışıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar