FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

Son dönemde Batı Şeria'da, özellikle üniversite öğrencileri arasında yaşanan güvenlik boşluğu ve olaylar hakkında dün (5 Aralık Pazar) açıklama yapan Filistin direniş grupları, bütün bu hadiselerden Filistin Yönetimi'ni sorumlu tuttu.  

Görüntülenme: 862 Tarih: 06 Aralık 2021 23:17
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

Yapılan açıklamada Cenin'de Arap - Amerikan Üniversitesi civarında bir öğrencinin ölümüne yol açan saldırıların ahlaki ve ulusal değerlere tümüyle aykırı, başkalarına yönelik tavırda akıl çerçevesinin dışına çıkan kabadayılık anlayışından kaynaklandığına dikkat çekildi. 

Açıklamada, Filistin Yönetimi'ne bağlı organların ve onlarla bağlantılı kesimlerin bu tür saldırgan tutumlarının ve baskılarının Batı Şeria'da hüküm süren zulme ve haksızlığa karşı bir başkaldırının fitilini ateşleyebileceği uyarısında bulunuldu. 

Direniş grupları suça karışanların ve öğrencilere saldırmaları için onlara talimat verenlerin sorguya çekilmesinin ve yargı önüne çıkarılıp dürüst bir şekilde yargılanmalarının zorunlu olduğunu hatırlattı. 

4 Aralık Cumartesi'den bu yana Cenin vilayetindeki Caba' kasabasında çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Filistinli gençlerle Filistin Yönetimi'nin güvenlik organlarının elemanları arasında gerginlikler ve çatışmalar yaşanıyor. Olaylar özellikle Mihran Haliliye isimli bir öğrencinin, Arap Amerikan Üniversitesi civarında meydana gelen çatışmada öldürülmesi üzerine şiddetlendi. 

Gençler dün de, yaşanan güvenlik boşluğunu protesto amacıyla Cenin Nablus Yolu'nu trafiğe kapatarak polis araçlarını taşladı ve araba lastikleri yaktılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar