ARAP BİRLİĞİ'NDEN TERÖRİST İSRAİL'E CILIZ TEPKİ

Arap Birliği teşkilatı dün (5 Aralık Pazar) yaptığı açıklamada İsrail işgal askerlerinin, işgal altındaki Kudüs'te Muhammed Selime isimli Filistinli genci meydanda üzerine mermi sıkarak katletmelerini kınadı ve bunun bir savaş suçu olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 929 Tarih: 06 Aralık 2021 03:12
ARAP BİRLİĞİ'NDEN TERÖRİST İSRAİL'E CILIZ TEPKİ

Arap Birliği Genel Sekreteri'nin Filistin işlerinden sorumlu yardımcısı Said Ebu Ali yaptığı basın açıklamasında, şehit Selime'ye yönelik olarak gün ortasında işlenen suçun insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ve İsrail'in düşmanca ve aşırı zihniyetinin bir özetini gözler önüne serdiğini belirtti. 

Ebu Ali, vakit geçmeden Filistin halkına bir uluslararası koruma sağlanmasının da büyük önem taşıdığına dikkat çekerek; "İşgal son bulmadan ve Filistin halkı haklarına, özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuşmadan barış olmayacaktır." dedi. 

Ebu Ali açıklamasında uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden bütün bu suçlardan İsrail işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirdi. 

İşgal güçleri Muhammed Selime adındaki Kudüslü genci, bir yahudi yerleşimciye bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla, 4 Aralık Cumartesi akşamı Kudüs'te silahlı saldırıyla öldürmüştü. Gencin yaralanıp yere düşmesinden sonra işgalci askerlerin yine arka arkaya üzerine öldürme kastıyla mermi sıkmalarının görüntüleri medya organlarında yayınlandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar