TULKEREM'DE FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

 

Görüntülenme: 864 Tarih: 06 Aralık 2021 20:05
TULKEREM'DE FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

İsrail medyasının yayınladığı haberlere göre bugün (6 Aralık Pazartesi) sabah, Batı Şeria bölgesiyle 1948'de işgal edilmiş bölgeyi birbirinden ayıran sınıra yakın bir yerdeki askeri kontrol noktasında bir Filistinli genç, işgalci bir askere arabasıyla çarptığı gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından öldürüldü. 

Siyonistlerin resmi Kan radyosu tarafından yayınlanan haberde Filistinli gencin Tulkerem ile Tayyibe arasında yer alan Cebare askeri kontrol noktasına yaklaşarak kullandığı arabasıyla işgal askerlerini ezmek istedi. Bu sırada bir asker başından, göğsünden ve kollarından ağır yaralandı. 

Haberde işgalci askerlerin bunun üzerine gence ateş ettikleri ve ağır yaralandığı, sonra 1948 Bölgesi'ndeki Kefar Saba'da bulunan Meir Hastanesi'ne kaldırıldığı ve orada hayatını kaybettiği açıklandı. 

İşgal yönetimi tarafından daha sonra yapılan açıklamada eylemi gerçekleştiren kişinin Nablus ahalisinden, Muhammed Nidal Musa isimli 15 yaşında bir genç olduğu bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) olayla ilgili bir açıklama yaparak bugün sabah gerçekleştirilen arabalı eylemin Filistinli gençlerin işgale son vermeyi amaçlayan bir başkaldırılarının yansıması olduğu ifade edildi. 

Hamas açıklamasında bu tür eylemlerin Filistin toprakları üzerindeki sömürge ve işgal bitinceye kadar devam edeceğini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar