BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İsrail işgal güçleri bugün sabahın erken saatlerinde yine Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te baskınlar düzenlediler.  

Görüntülenme: 876 Tarih: 06 Aralık 2021 13:36
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Safa haber ajansı muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri Ramallah'ın doğusundaki Burka köyüne baskın düzenleyerek, daha önce işgal zindanlarında 7 yıl kalmış olan, özgürleştirilmiş eski esirlerden Halid Nevabit'i gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin ayrıca Ramallah'ın doğusundaki Silvad kasabasına baskın düzenleyerek Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden Abdulğani Avni Faris'i gözaltına aldıkları, sonra serbest bıraktıkları belirtildi. 

İşgal güçleri El-Halil şehrinin güneyindeki Dura kasabasında da Mu'tazz Hamid ve Abdurrahman Faris isimli iki gençle, özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Kerem Kazzaz'ı gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Ramallah'ın batısındaki Na'lin, Deyr Kaddis, Harbesa Beni Haris ve Bel'in kasabalarında özgürleştirilmiş eski esirlerden bazılarının evlerine baskınlar düzenleyerek geniş çaplı aramalar yaptılar. 

İşgal güçlerinin Kudüs'te de, El-İseviyye kasabasına baskın düzenleyerek, Kasım Dirbas ile Ahmed El-Efğani isimli gençlerin evlerine girip geniş çaplı arama yaptıktan sonra kendilerini gözaltına aldıkları belirtildi. 

İşgal güçlerinin ayrıca bugün sabah, Tulkerem yakınındaki askeri kontrol noktasında işgal askerlerine karşı arabalı eylem gerçekleştiren 15 yaşındaki Muhammed Nidal Musa'nın ailesinin Nablus'un Hollanda Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyerek eşyalarını karıştırarak büyük zarar verdikleri, evde ikamet edenlere de çirkin muamelede bulundukları haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar