BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek aralarında Kudüs eylemcisi şehit Muhammed Şevket Selime’nin kardeşinin de olduğu birçok kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 965 Tarih: 05 Aralık 2021 12:41
BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs’te bıçaklama eylemi gerçekleştirerek bir Yahudi yerleşimciyi ağır yaraladıktan sonra şehit edilen Selime’nin kardeşini Selfit’teki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin Ramallah’ın batısındaki Kefer Nime beldesinden de Cihad Ebu Adi ve Saci Ataya’yı gözaltına aldığı kaydedildi.
 

Beytlahim vilayetinde ise işgal güçlerinin 20 yaşındaki Hamza Halil Takatıka adlı genci babasının Merah Rabah köyündeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evde arama yaptığı ifade edildi.
 

Bu arada, Kudüs’ün güneyindeki Cebel El-Mükebbir beldesinde dün gece işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Yerel kaynaklar, Filistinli gençlerin Cebel El-Mükebbir beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerine havai fişeklerle karşı koyduklarını söyledi.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesinde bir genci gözaltına aldığı ve Nablus Caddesi’nde de bir başka genci darp ettiği belirtildi.
 

Dün akşam saatlerinde Kudüs’te gerçekleştirilen bıçaklama eyleminin ardından işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda yaklaşık 40 kişinin yaralandığı açıklandı.
 

Öte yandan, Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde Filistinlilerin Subeyh Dağı’nda kurulan Yahudi yerleşkesi yakınlarında gece şaşırtması faaliyetlerini sürdürdükleri kaydedildi.
 

İşgal güçlerini şaşırtarak rahatsız etmek isteyen gençlerin otomobil lastikleri yaktıkları, işgal askerlerine molotof kokteyli ve taş attıkları bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar