SİYONİSTLERİN MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARI KASIM AYINDA DA DEVAM ETTİ

Ramallah’taki Filistin Yönetimi Vakıflar Bakanlığı, Kasım ayında işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya 22 kez baskın düzenlediklerini ve El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde ezan okunmasını 47 kez engellediklerini açıkladı. 

Görüntülenme: 1195 Tarih: 05 Aralık 2021 08:10
SİYONİSTLERİN MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARI KASIM AYINDA DA DEVAM ETTİ

Bakanlık, işgalcilerin kutsal mekanlara yönelik ihlalleriyle ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan aylık raporunda, Mescid-i Aksa’ya yönelik kışkırtıcı söylemlerin ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme amacı taşıyan kararların devam ettiğini söyledi.
 

Raporda, işgal rejimi cumhurbaşkanının ve Yahudi yerleşimcilerin geçen ay İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenleyerek şamdan yaktıkları ifade edildi.
 

İşgal rejimi parlamentosu Knesset’teki Eğitim Komisyonu’nun Mescid-i Aksa’nın İsrailli öğrencilerin mecburi ziyaret etmeleri gereken yerler listesine alınması önerisine dikkat çekilen raporda, fanatik Yahudilerden oluşan heyken cemaatleri temsilcilerinin İsrail Dini İşler Bakanı’yla bir araya geldikleri ve toplantıda Hamursuz (Pesah) Bayramı’nın Ramazan’ın üçüncü haftasına denk geleceği hatırlatılarak Mescid-i Aksa’nın Ramazan ayının her günü Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına açılması önerisinin yapıldığı kaydedildi.
 

Raporda ayrıca, İsrailli bakan ve heykel cemaatlerinin toplantısında Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken kullandıkları kapı sayısının artırılması talebinin gündeme geldiği belirtildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar