KAYİD EL FESFUS ARTIK SERBEST

İşgal yönetimi Filistinli esir Kayid El-Fesfus’u bir buçuk yıl esir tuttuktan sonra bugün öğle saatlerinde serbest bıraktı. 

Görüntülenme: 930 Tarih: 05 Aralık 2021 11:55
KAYİD EL FESFUS ARTIK SERBEST

Esir Kayid El-Fesfus, idari hapis cezasını protesto için başladığı açlık grevini 131 gün sürdürmüş ve 22 Kasım’da serbest bırakılacağı tarihin belirlenmesi üzerine eylemine son vermişti.
 

Askalan kentindeki Barzilai Hastanesi’nden El-Halil’in Dura beldesindeki evine dönen esir Fesfus’un coşkulu bir şekilde karşılandığı belirtildi.
 

Filistinli esirin kardeşi, geçen ay yaptığı açıklamada, İsrailli doktorların Filistinli esire kanında pıhtılaşma alametleri görülmeye başladığını ve her geçen gün ani bir ölüme daha çok yaklaştığını söylediklerini ifade etmiş, Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti de esir El-Fesfus’un açlık grevine devam etmesi halinde böbreklerinde, kalbinde, ciğerlerinde ve sinir sisteminde büyük hasarlar meydana geleceğine dikkat çekmişti.
 

Bugün özgürlüğüne kavuşan 32 yaşındaki esir El-Fesfus’un eski esirlerden olduğu, birkaç kez işgal güçlerince gözaltına alındığı, son olarak Temmuz 2020’de gözaltına alındığı ve 2019’da da açlık grevi yaptığı, evli ve bir çocuk babası olduğu bildirildi.
 

Bu arada, işgal rejimi zindanlarında iradi hapis cezalarını protesto için açlık grevine başlayan esirlerden Hişam Ebu Hevvaş’ın eylemini 111 gündür sürdürdüğü, sağlık durumunun kötüye gittiği ve hayatının tehlikede olduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar