BREZİLYALI MİLLETVEKİLLERİNDEN HAMAS'A DESTEK İNGİLTERE'YE KINAMA

Brezilyalı milletvekilleri, kurumlar ve komiteler, hareketler ve şahsiyetler İngiltere’nin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın siyasi kanadını yasaklamasını ve “terör örgütü” kabul etmesini kınadı. 

Görüntülenme: 1027 Tarih: 03 Aralık 2021 12:25
BREZİLYALI MİLLETVEKİLLERİNDEN HAMAS'A DESTEK İNGİLTERE'YE KINAMA

"Direniş terör değildir” başlığıyla yayınlanan bildiriyi Brezilya toplumunun önde gelen şahsiyetlerinden ve milletvekillerinden 100’den fazlası imzaladı.
 

Direnişin Filistin halkı gibi işgal altında yaşayan tüm toplumların hakkı olduğu hatırlatılan bildiride, Filistinlilerin insani haklarını ihlal edenlere ve kendilerine karşı savaş suçları işleyenlere direnme hakları olduğu ifade edildi.
 

İşgale uğrayan halkların direniş ve kendini savunma hakkını garanti altına alan Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması’na ve BM kararlarına referansta bulunan bildiriye imza atanlar, özgürlüğüne kavuşup bağımsız devletini kurana kadar Filistin halkının direnişini desteklediklerini belirttiler.
 

Brezilya’daki Brezilya-Filistin Enstitüsü Başkanı Ahmed Şehhade, İngiltere’nin kararının gerçek hedefinin hak sahiplerini korkutarak uluslararası hukuk tarafından garanti altına alınan kendini savunma hakkından vazgeçmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
 

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Şehhade, “Kendimizi savunma hakkımız olduğunu, o hakkımızı kullanacağımızı ve kullananları savunacağımızı Brezilya Parlamentosu’nda birçok kez dile getirdik” dedi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar