TERÖRİST İSRAİL ŞEYH RAİD SALAH'I TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTUYOR

Şeyh Raid Salah’ın ailesi, işgal rejimi zindanlarında tek kişilik hücrede esir tutulan Filistinli liderin oldukça kötü koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ve cezaevi idaresinin kötü muamelesine maruz kaldığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1197 Tarih: 02 Aralık 2021 19:52
TERÖRİST İSRAİL ŞEYH RAİD SALAH'I TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTUYOR

Salah’ın kız kardeşinin kızı Münteha Emara, “Avukatından bize gelen bilgiye göre Şeyh Salah ağır koşullardan ve kötü muameleden muzdarip. Diğer esirlerden ayrı tek kişilik bir hücrede yaşıyor” dedi.
 

Şeyh Raid Salah’ın hiç kimseyi göremediğini söyleyen Emara, Filistinli esir liderin sadece her iki haftada bir avukatını, ayda bir kez de eşini ve çocuklarından birini görebildiğini ifade etti.
 

Emara, Şeyh Raid Salah’ın kitaplardan ve haberleri okuyabileceği gazetelerden mahrum olduğunu, esirleri etkileyerek tehlike oluşturabileceği gerekçesiyle diğer esirlerle görüşüp konuşmasının yasak olduğunu bildirdi.
 

Aile, Filistinli esir liderin mahkumiyet süresinin 13 Aralık’ta sona ereceğini fakat işgal güçlerinin Şeyh Raid Salah’ı serbest bırakmasının Ocak 2022’nin sonuna kadar gecikebileceğini belirtti.
 

İsrail Yüksek Mahkemesi, Ekim ayında Bi’r Es-Seba Merkez Mahkemesi’nin Şeyh Raid Salah’ın mahkumiyet süresinin sonuna kadar tek kişilik hücrede tutulması kararına yapılan itirazı Filistinli liderin işgal rejimi için tehlike teşkil ettiğini öne sürerek reddetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar