HAMAS'TAN FAS HALKINA TEŞEKKÜR

İslami Direniş Hareketi, Fas yönetiminin İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmesine ve işbirliği anlaşmaları imzalamasına karşı tavrını ve gösterdiği duyarlılığı kutladığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 1001 Tarih: 02 Aralık 2021 09:15
HAMAS'TAN FAS HALKINA TEŞEKKÜR

Hamas sözcüsü Hazim Kasım bugün (30 Eylül Salı) yaptığı açıklamada; "Kardeş Fas halkının, siyonist işgal rejimiyle tüm normalleşme anlaşmalarını reddetmesini çok üstün bir tavır olarak değerli buluyoruz. Normalleşmeye karşı meydanlardaki hareketliliği, kitlesel ve örgütsel faaliyetleri takdir ediyoruz." dedi. 

Kasım, açıklamasında bazı Arap ülkelerinin izlediği, normalleşme yolunun sadece siyonist işgal rejiminin çıkarlarına hizmet ettiğini, Arap toplumlarının güvenliği açısından ise büyük bir tehlike arz ettiğini vurguladı. 

Kasım, Arap halklarının kalabalık kitleler halinde meydanlara çıkarak bu anlaşmaları ve normalleşme politikasını reddetmelerinin bu çizginin tehlikesinin farkında ve bilincinde olduklarının bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Normalleşmeye Karşı ve Filistin'e Destek İçin Fas Cephesi adlı sivil organizasyonun çağrılarıyla ve dün (29 Kasım) Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü olması münasebetiyle Fas'ın işgal rejimiyle işbirliğini protesto eden geniş çaplı gösteriler düzenlendi. 

Sivil toplum kuruluşlarının verdiği bilgilere göre gösteri düzenlenen şehir sayısı 36'ya çıktı. 

Gösterilere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, insan hakları savunucuları ve vatandaşlar katıldı.

Gösteriler özellikle işgal rejiminin Gantz'ın Fas'a geçtiğimiz salı günü başlayan ve iki gün süren bir ziyaret düzenlemesi ve bazı askeri anlaşmalar imzalaması üzerine planlandı. 

Gantz'ın Fas ziyareti bu ülkedeki muhtelif siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının sert tepkilerine ve eleştirilerine neden olmuştu. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar