SİYONİST ASKERLER KORKUDAN NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR

İşgal rejimi ordusunun yaptığı açıklamaya göre, işgal altındaki Kudüs yakınında bulunan El-Cib askeri kontrol noktasında bir Filistinli yanında bıçak bulundurduğu gerekçesiyle tutuklandı.  

Görüntülenme: 1466 Tarih: 01 Aralık 2021 21:43
SİYONİST ASKERLER KORKUDAN NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR

Siyonistlere ait Yedinci Kanal adlı televizyon kanalının verdiği bilgilere göre Kudüs'ün kuzeybatı tarafında bulunan El-Cib kontrol noktasında toplanan işgalci askerler, bugün (1 Aralık Çarşamba) sabah kontrol noktasına yaklaşan bir aracı şoförünün yanında bıçak bulunduğu gerekçesiyle durdurdular. 

İşgal polisi adına açıklama yapan bir bayan, "şüpheli" görülen Filistinlinin yanında bıçak bulundurduğu için askerler tarafından kontrol noktası yakınında tutuklandığını ifade etti. 

Polis adına açıklama yapan bayan, tutuklanan şahsın Kudüs'ün batısındaki El-Cedire kasabası ahalisinden 43 yaşında bir Filistinli olduğunu, Batı Şeria tarafından gelmekte olduğu sırada tutuklanıp soruşturma merkezine götürüldüğünü ve herhangi bir saldırı olayı olmadığını söyledi.

Siyonist işgal güçleri Filistinlileri bazen yanlarında basit bir çakı taşımalarından dolayı bile, "bıçaklı eylem" hazırlığı yaptığı iddiasıyla tutuklayabiliyorlar. 

İşgal rejimi yasalarına göre işgalci askerlerin bir Filistinlinin eylem teşebbüsünde bulunacağından şüphelenmeleri durumunda ona silahla saldırma yetkileri bulunuyor. Bu yüzden bazen bir işgalci asker bir Filistinliyi keyfi bir şekilde öldürdüğünde, "elini cebine götürdü, ben de bıçak çıkaracağından şüphelendim" diye savunmada bulunarak cezadan muaf tutulabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar