İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKE İNŞA EDECEK

İsrail işgal rejimi Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Karyut ve Saviye kasabalarında tarım arazilerinin gasp edilmesini gerektiren yeni bir yahudi yerleşim projesini onayladı.  

Görüntülenme: 1023 Tarih: 01 Aralık 2021 21:05
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKE İNŞA EDECEK

İnsan hakları kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal yönetimi Filistinlilere ait tarım arazilerinin gasp edilmesini, buraların yahudi yerleşim birimleri, umumi kavşaklar ve Alieh yahudi yerleşim merkezine giden yolların yapımında kullanılmasını öngören yeni bir yerleşim projesini onayladı. 

Yahudileştirme faaliyetleri konusuyla ilgilenen aktivistlerden Beşşar El-Karyuti'nin verdiği bilgilere göre işgal rejimi bu projeyi daha önce duyurduğunu iddia ediyor. Bu iddiasına dayanarak projenin onaylandığını söylüyor ve bu iddiasını hedef alınan arazilerin gasp edilmesi işlemlerinin hemen başlatılması için değerlendirmeye çalışıyor. 

El-Karyuti bu iddianın, hukuk kurumlarına karşı oyun oynanması ve Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle hayata geçirilecek olan bu projeye "yasal" kılıf geçirilmesi için kullanılan bir tuzak olduğunu söyledi. 

El-Karyuti bütün insan hakları kuruluşlarını bu projenin derhal durdurulması için hızlı bir şekilde harekete geçmeye çağırdı. 

Karyut ve Saviye kasabası burada hayatlarını sürdürmeye çalışan Filistinli çiftçilerle buraları gasp etmeye çalışan işgalciler arasında sürekli bir mücadeleye sahneye oluyor. İşgalciler Filistinlilerin arazilerini gasp etmek için sık sık gelip ağaçlarını keserken Filistinli çiftçiler de yeniden fidanlar dikerek arazilerini korumaya çalışıyorlar. 

Uluslararası yasalara göre işgal altındaki Filistin topraklarına inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar