ABBAS YÖNETİMİ DİRENİŞİN SESİNİ KISMAK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 1061 Tarih: 01 Aralık 2021 11:23
ABBAS YÖNETİMİ DİRENİŞİN SESİNİ KISMAK İSTİYOR

Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik organları son günlerde Filistinli aktivistlere ve üniversite öğrencilerine yönelik şiddetini belirgin bir şekilde artırdı. Bu şiddetten zarar görenlerin önemli bir kısmını da özgürleştirilmiş eski esirler oluşturuyor. Bu arada olayları kayıt altına almaya çalışan basın mensupları da emniyet teşkilatının bu şiddetinden nasibini alıyor. 

Emniyet teşkilatı görevlileri sadece meydanlarda gösterilere, cenaze törenlerine veya işgal rejiminin politikalarını protesto amaçlı etkinliklere müdahale etmekle yetinmiyor; aynı zamanda kendilerinden rahatsız olduğu birtakım üniversite öğrencilerini istihbarat merkezlerine veya polis karakollarına çağırarak sorgulamadan geçmelerini istiyor. 

Son günlerde sorgulamaya çağırdığı öğrencilerden biri de El-Halil Üniversitesi öğrencisi Gassan İdris En-Neccar oldu. Onun yarın (2 Aralık Perşembe) istihbarat merkezine giderek ifade vermesi istendi. 

Bu arada gösterileri basarak veya evlere baskın düzenleyerek rahatsız olduğu bazı kişileri gözaltına alıyor. Son gözaltına aldığı öğrencilerden biri de Beir Zeit Üniversitesi öğrencisi ve El-Halil'e bağlı El-Fevvar mülteci kampı ahalisinden Urve Na'im El-Kumi oldu. 

Güvenlik güçlerinin bugün gerçekleştirdikleri bir ortak operasyonda da özgürleştirilmiş eski esirlerden Hamza Cibril El-Ceyavi'yi, ailesinin İzna kasabasındaki evini basarak gözaltına aldıkları bildirildi. 

Bunlar sadece son saatlerde gerçekleşenler. Son birkaç gün içinde gerçekleştirilen baskınların, tutuklamaların ve saldırıların tek tek sayılması halinde ise liste bayağı uzayacak. Tabii bütün bu baskınlar, tutuklamalar ve sergilenen şiddet ise İsrail işgal rejimiyle güvenlik işbirliği anlaşmasının bozulmamasının yol açtığı bir durum. Bu da Filistin güvenlik teşkilatının Filistinlilerin değil işgalci siyonistlerin güvenliğini sağlama almak için görev başında olduğunu göstermesi açısından ibret verici.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar