YEMEN İNGİLİZ İŞGALİNDEN KURTULDUĞU GİBİ SUUDİ AMERİKA İŞGALİNDEN DE KURTULACAK

Yemen Ensarullah hareketi, Yemen'in İngiliz işgalinden bağımsızlığının yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Suudi-Amerikan-BAE işgalcilerine karşı direnişi vurguladı. 

Görüntülenme: 873 Tarih: 30 Kasım 2021 19:50
YEMEN İNGİLİZ İŞGALİNDEN KURTULDUĞU GİBİ SUUDİ AMERİKA İŞGALİNDEN DE KURTULACAK

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosu, pazartesi günü, son İngiliz birliklerinin Yemen'den çekilmesinin ve bu ülkenin bağımsızlığının 54. yıldönümü dolayısıyla Yemen halkını tebrik etti.

Yemen Ensarullah Hareketinin Ofisi tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘14 Ekim 1963 devriminin sonucu olarak 30 Kasım 1967'de son İngiliz askerinin geri çekilmesiyle Yemen bağımsızlığını kazandı.

Bu vesileyle, halkımızın İngiliz işgali altındaki Yemen'in büyük bir bölümünün kurtuluşu için yaptığı büyük fedakârlıkları anıyoruz.’

Ensarullah Hareketi işgalci Suudi koalisyonuna hitap ederek şunları söyledi: ‘Yeni işgalciler, son askerlerinin Yemen topraklarından çıkacağı ve Allah’ın yardımıyla aziz ülkemizin her yerinden gidecekleri günün geleceğini bilmelidir. Halkımız tarihi işgalcilere karşı mücadele ile iç içedir ve Allah'ın izniyle işgal altındaki Yemen topraklarının kurtuluşu için savaşmaya devam edeceğimizi bir kez daha teyit ediyoruz.’

Yemen Ensarullah Hareketi mücadelenin devam edeceği konusundaki kararlılıklarını vurgularken, Suudi-BAE-Amerika koalisyonunun askeri saldırısının ve bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşatmasının üzerinden altı yıldan fazla bir zaman geçti. Yemen direnişi savaşın başlarındaki savunma pozisyonunu saldırı pozisyonuna dönüştürdü ve şimdi Suudiler umutsuzca Yemen’den onurlu bir şekilde çıkmanın yolunu arıyorlar.

rasthaber

Yorumlar