KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA YENİ BASKIN VE TUTUKLAMALAR

Siyonist işgal güçleri bugün (30 Kasım Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. 

Görüntülenme: 1116 Tarih: 30 Kasım 2021 22:09
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA YENİ BASKIN VE TUTUKLAMALAR

İşgal güçleri Ramallah'ta şehrin doğusundaki Silvad ve batısındaki Kefer Na'me kasabalarına yaptıkları baskınlarda altı Filistinli genci tutukladılar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde Silvad'a yapılan baskında Mahmud Mahir Hammad, Abdurrahman Talib Hammad ve Mahmud Vail Hammad, Kefer Na'me kasabasına yaptıkları baskında ise Ahmed Zeydan, Abbud Ebu Adi ve Samih Abduh isimli gençleri tutukladıkları belirtildi.

İşgal güçleri Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil'de özgürleştirilmiş eski esirlerden Mahmud El-Haddad'ı tutukladılar. El-Halil'in kuzeyindeki Halhul kasabasından ise Muhammed Ziyad El-Bu isimli genci tutukladılar. 

Kahil kasabasında da bazı mahallelere baskınlar düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden Münir Muhammed Bedevi'yi tutukladılar. 

Cenin'in güneyindeki Meyselun kasabasında Muhammed İyad Reba'iye'yi ailesinin evine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

İşgal güçleri Cenin civarında özellikle Ya'bed, Arrabe ve Merke kasabaları etrafında askeri varlıklarını artırdılar. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in Teku' kasabasından Muhammed Cibrin, Beyt Cala kasabasından da Muhammed Cadullah isimli gençleri ailelerinin evlerine baskın düzenleyerek ve sıkıca arama yaptıktan sonra tutukladılar. 

İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Biddu kasabasından Muhammed Atallah Ebu Iyd adlı genci tutukladılar. Katanne kasabasından da Muhammed Şemasine isimli gence istihbarata başvurması için tebliğ verdiler.     

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar