SİYONİST İŞGALCİLER YUSUF'UN MAKAMINA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 975 Tarih: 30 Kasım 2021 07:16
SİYONİST İŞGALCİLER YUSUF'UN MAKAMINA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimcilerin dün gece Filistin'in kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusundaki Yusuf'un Makamı isimli türbeye, kalabalık bir askeri grubun himayesinde baskın düzenlemesi çatışmalara yol açtı. Çatışmalarda işgal güçlerinin Filistinlilere lastik kaplamalı mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırmaları sonucu üç kişi mermiyle yaralandı, onlarca kişi de gaz bombalarından zarar görerek nefes alma sorunları yaşadı. 

Filistin Kızılayı'nın Nablus'taki Acil Yardım ve Olağanüstü Durumlar Müdürü Ahmed Cibril mermiyle yaralananlardan birinin göğsünden isabet aldığını ve tedavi için hastaneye kaldırıldığını, 33 kişinin de göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiğini söyledi.

İşgal güçlerinin önceden Nablus'un doğusuna ve türbenin bulunduğu mıntıkaya, yahudi yerleşimciler için ortamı hazırlamak maksadıyla baskın düzenledikleri belirtildi. 

Filistinli direnişçilerin de işgal güçlerinden Belata Asker Caddesi'nde toplananların üzerine ateş ettikleri belirtildi. 

Yahudiler, Yusuf'un Makamı olarak isimlendirilen bu kabrin Yusuf Peygamber'in (a.s.) kabri olduğunu iddia ediyor ve bu iddialarına binaen sık sık buraya baskınlar düzenliyorlar. Oysa tarihi kayıtlara göre buranın Yusuf Peygamber ile herhangi bir ilgisi yok ve Yusuf Duveykat isimli salih bir kişinin kabri bulunuyor. Ancak yahudiler kendileri de buranın Hz. Yusuf ile bir ilgisinin olmadığını bilmelerine rağmen sırf burayı sahiplenmek ve kendi kontrollerine almak amacıyla bu iddiayı kullanmaya çalışıyorlar. 

Siyonist işgal güçlerinin burayı işgal etmelerinden önce türbenin yanında bir de mescit bulunuyordu. 

İşgal güçleri yerleşimcilerin buraya baskın düzenlemeyi planladıkları zaman etrafını asker kuşatmasına alarak Filistinliler için giriş çıkışa kapatıyorlar. İşgalcilerin bu baskınları da Filistinlilerin tepkilerine ve çatışmalara yol açıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar