HAMAS İNGİLTERE'YE KARŞI HUKUKİ MÜCADELEYE HAZIRLANIYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, hareketin İngiltere'nin kararına karşı hukuk mücadelesi vereceğini, avukatlar vasıtasıyla bu konuda dava açacağını belirtti.  

Görüntülenme: 905 Tarih: 30 Kasım 2021 07:56
HAMAS İNGİLTERE'YE KARŞI HUKUKİ MÜCADELEYE HAZIRLANIYOR

Ebu Merzuk, Filistinli Mülteciler Araştırma Merkezi tarafından internet üzerinden düzenlenen toplantı esnasında yaptığı açıklamada Hamas'ın İngiltere kararına karşı mücadelenin aktif bir şekilde devam etmesi için birtakım heyetlerle ve teşkilatlarla irtibatını sürdürdüğünü, bu arada İngiliz avukatlarla kararın iptali için stratejisini belirlemek amacıyla çalışmalar yaptığını söyledi. 

Ebu Merzuk; "Bütün gücümüzle Filistin'in sesine yarayanı yapacağız. Filistin davasına destek vermek ve meşru haklarımızı geri almak istiyoruz. Bizim geleceğimizin belirlenmesi İsrail'in iradesiyle değil bizim kendi irademizle olacaktır." dedi. 

Ebu Merzuk, Hamas'ın Filistin'in birliğinden ve Filistin topraklarının bütünlüğünden, tek bir gaye ve tek bir yöntem üzerinde birleşilmesinden yana olduğunu, üzerinde ittifak edilmesi gereken yöntemin de direniş olduğunu ifade etti. 

İngiltere İç İşleri Bakanı Priti Patel 19 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada Hamas'ı terör listesine dahil edeceğini duyurmuş ve bu harekete yardım edenleri teröre destek suçlamasıyla en az on yıl hapis cezasıyla tehdit etmişti. Daha sonra bu konuda parlamentoya verilen teklif kabul edildi ve İngiltere tarafından Hamas resmen "terör örgütleri" listesine dahil edildi. Böyle bir karar çıkarılması için faaliyetler İsrail işgal rejimi Başbakanı Naftali Bennett'in İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan böyle bir talepte bulunmasından bir hafta sonra başladı. Bu durum İngiltere'nin bu kararı İsrail işgal rejiminin talebi doğrultusunda çıkardığını, dolayısıyla onun Filistin davasına karşı tavrını siyonist işgal rejiminin taleplerinin belirlediğini gözler önüne sermesi açısından dikkat çekiciydi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar