HAMAS'TAN HZ. İBRAHİM CAMİSİ İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 877 Tarih: 30 Kasım 2021 21:01
HAMAS'TAN HZ. İBRAHİM CAMİSİ İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, siyonist işgal rejiminin cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog'un dün (28 Kasım Pazar) Batı Şeria'nın El-Halil şehrinde bulunan Hz. İbrahim Camisi'ne baskın düzenlemesine cevap olarak Filistin'in bütün şehirlerinde ve köylerinde direnişin ve eylemlerin artırılması çağrısında bulundu. 

Batı Şeria Bölgesi Filistin Seçimler Merkez Konseyi'nde Hamas temsilcisi olarak da görev yürüten Ebu Kuveyk yaptığı basın açıklamasında, Hz. İbrahim Camisi'ne baskın düzenlenmesinin ve yahudileştirme faaliyetlerinin Müslümanların dinlerine ve kutsal varlıklarına karşı işlenen çirkin bir suç ve vahşi bir savaş olduğunu vurguladı. 

Ebu Kuveyk, işgal rejimi cumhurbaşkanının İbrahim Camisi haremine baskın, orada Telmudi ayinler düzenleme ve aşırı görüşlere sahip siyonistlerin dini okullarının öğrencilerini, Müslümanların kutsal mekanlarının kirletilmesi amacıyla bu ayinlere katılmaya çağırma konusundaki ırkçı tavrına mutlaka karşılık verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Ebu Kuveyk, işgal yönetimi cumhurbaşkanının bu tutumuna karşı gerek Batı Şeria bölgesinde ve gerekse 1948'de işgal edilmiş bölgede ikamet eden Filistinlileri Hz. İbrahim Camisi'ne seferler düzenleyerek bu kutsal mabede sahip çıkma gayretlerini ortaya koyma çağrısında bulundu. 

İşgal rejimi cumhurbaşkanı Hertzog dün akşam saatlerinde, yahudilerin Işık Festivali veya Hanuka Bayramı olarak isimlendirdikleri dini bayramları için düzenlenen törene katılmak amacıyla El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'ne baskın düzenlemişti. 

Siyonist işgal yönetimi 1967'de El-Halil'i işgal etmesinden sonra Hz. İbrahim Camisi'nde yahudilerin de ibadet etmesine izin veren bir süreçle başlayan ve çeşitli taktiklerle ilerleyen sinsi bir politikayla bu caminin üçte ikiye yakın bir kısmını tamamen yahudi mabedine dönüştürdü. Şimdi de bazı zamanlarda yahudilerin bayramlarını ve özel günlerini bahane ederek tamamen Müslümanlara kapatıp yahudilere tahsis ediyor. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar