İSMAİL HENİYYE ESİR SİYONİST ASKERLERLE İLGİLİ KONUŞTU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirler özgürlük güneşine kavuşana kadar İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın elindeki dört işgal askerinin güneş yüzü görmeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 831 Tarih: 28 Kasım 2021 21:49
İSMAİL HENİYYE ESİR SİYONİST ASKERLERLE İLGİLİ KONUŞTU

“İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlere destek için Arap buluşması” adlı programa Zoom uygulaması aracılığıyla katılan Heniyye, esirler davasının Hamas’ın önceliklerinin başında geldiğini bildirdi.
 

Heniyye, esirler konusunda iki yönde hareket ettiklerini, birincisinin esirlere işgal rejimi zindanlarında daha iyi koşullar sağlamayı ve ikincisinin de esirleri özgürlüklerine kavuşturmayı hedeflediğini açıkladı.
 

Hamas’ın daha önce binden fazla esiri özgürlüklerine kavuşturmayı başardığını hatırlatan Heniyye, Siyonist düşmanın mecbur kalmadan hiçbir şey vermediğine işaret etti.
 

Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan sonrasının savaş öncesi gibi olmadığını belirten Heniyye, savaşın bölgeyi işgali sona erdirecek yola koyduğunu kaydetti.
 

İşgal rejimiyle güvenlik alanında işbirliğini hedefleyen normalleşme anlaşmaları konusunda uyarıda bulunan Heniyye, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’ın Fas’ı ziyaretinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 

İngiltere’nin Hamas’ı terör örgütü ilan etme kararına da değinen Heniyye, kararın amacının her alanda zayıflık yaşayan işgal rejimini desteklemek olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar