SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca fanatik Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1155 Tarih: 28 Kasım 2021 14:14
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, onlarca fanatik Yahudi yerleşimcinin silahlı işgal polislerinin koruması altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştıklarını ve ayin yaptıklarını bildiren İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarına izin veren işgal güçlerinin Eski Belde semtinde yoğun önlemler aldığını ve Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama getirdiğini belirtti.
 

İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kapılarında Filistinlilerin kimliklerini kontrol ettiğini ve bazılarının kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğunu ifade etti.
 

İşgal polisi, Yahudi yerleşimcilerin biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin veriyor.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor ve katılımcı sayısının her gün daha da arttığı baskınlar aracılığıyla Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ayin yapmalarını olağanlaştırmaya çalışıyor.
 

Yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlediği saatlerde işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın doğu bölgesini boşaltarak Müslüman cemaatten hiç kimsenin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar