AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR LÜEY EL EŞKAR SİYONİST REJİMİ DİZE GETİRDİ

İdari hapis cezasını protesto için açlık grevine başlayan ve eylemini 49 gün sürdüren Filistinli esir Lüey El-Eşkar, idari hapis cezasının bir seferden fazla yenilenmeyeceğine dair aldığı söz üzerine açlık grevine son verdi. 

Görüntülenme: 974 Tarih: 28 Kasım 2021 02:29
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR LÜEY EL EŞKAR SİYONİST REJİMİ DİZE GETİRDİ

Mehcetu’l-Quds Esirler ve Şehitler Müessesesi, Tulkerem’e bağlı Sayda beldesi sakinlerinden esir Lüey Sati El-Eşkar’ın mevcut idari hapis cezası bittikten sonra cezasının altı aylığına yenileneceğine ve daha sonra tekrar uzatılmayacağına dair işgal yönetiminin verdiği taahhüt üzerine açlık grevi eylemini sonlandırdığını açıkladı.
 

Esir El-Eşkar’ın açlık grevi boyunca işgal güçlerinin kötü muamelesine maruz kaldığı ve eyleme son vermesi için Filistinli esire baskı yapıldığı, El-Eşkar’ın işgal rejimine ait cezaevlerinin en kötüsü sayılan El-Celeme zindanlarına nakledildiği ifade edildi.
 

Esir Lüey El-Eşkar’ın 5 Ekim’de gözaltına alındığı ve altı ay idari hapisle cezalandırıldığı, işgal rejimi zindanlarında toplam sekiz yıl esir tutulduğu kaydedildi.
 

Filistinli esirin 2005 yılında gözaltına alındığında sorgusu sırasında ağır işkencelere maruz kaldığı ve sol ayağının felç olduğu, evli ve sekiz çocuk babası El-Eşkar’ın 2007 yılında En-Nakab Cezaevi’nde esir tutulurken şehit düşen Muhammed El-Eşkar’ın kardeşi olduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar