ASYA PARLAMENTOLAR ARASI BİRLİK TOPLANTISINDA İŞGALCİ İSRAİL TELİN EDİLDİ

Madrid’de düzenlenen parlamentolar arası birliğin zirvesinin kulisinde düzenlenen Asya parlamentoları birliği oturumuna katılan İran heyeti, korsan rejim İsrail’in cinayetlerini kınayarak mazlum Filistin milletinin haklarını savundu. 

Görüntülenme: 773 Tarih: 27 Kasım 2021 00:03
ASYA PARLAMENTOLAR ARASI BİRLİK TOPLANTISINDA İŞGALCİ İSRAİL TELİN EDİLDİ

Asya parlamentoları birliğinin oturumunda bir konuşma yapan İslami Şura Meclisi milletvekili Ahmet Naderi, siyonist rejimin Filistin milletinin en temel haklarını ihlal ettiğini belirterek, bu ihlaller Filistin milletinin içinde bulunduğu zor durum ve sorunlarının küçük bir bölümü olduğunu belirtti.

Naderi, İran İslam Cumhuriyeti, Endonezya parlamentosunun parlamentolar arası birliğin Filistinlilere insani destek vermesini öngören kararname taslağını takdirle karşıladığını ve bu taslağa tam desteklerini ilan etmek istediğini kaydetti.

Naderi şöyle ekledi:

İran İslam Cumhuriyeti parlamentosu devletlerin kökleri çağdaş tarihe uzanan bu insani krizle mücadelede acizliği şartlarında, parlamentoların Filistin milletinin sorunlarını çözmek üzere meydana ayak basmasına ve bu alanda tüm fırsatlardan, kapasitelerden ve kaynaklardan en iyi şekilde yararlanılmasına inanmaktadır.

İslami Şura Meclisi heyeti, başkanlık divanı ikinci Başkanı Ali Nikzad başkanlığında 143. Parlamentolar arası birliğin zirvesine katılmak üzere İspanya’da bulunuyor.

parstoday

Yorumlar