HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (27 Kasım Cumartesi) yaptığı açıklamada Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik teşkilatının işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde, özgürleştirilmiş eski esirlere yönelik şiddeti artırmasını kınadı.  

Görüntülenme: 931 Tarih: 27 Kasım 2021 16:49
HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım konuyla ilgili basın açıklamasında, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik teşkilatının işgal zindanlarından çıkmış eski esirlerin öncülük ettiği bazı özel grupların faaliyetlerine yönelik şiddet uygulamasının ve bu grupların bayraklarını yırtmasının ulusal ve ahlaki bir suç olduğunu ve Filistinlilerin bütün değerlerinin çiğnenmesi anlamına geldiğini söyledi. 

Kasım, Filistin Yönetimi'nin bu tür uygulamalarının sadece siyonist işgal rejiminin işine yarayacağını ve onun Batı Şeria'da Filistin direnişinin izini takip etmesine hizmet edeceğini vurguladı. 

Kasım, Filistin güvenlik teşkilatının bütün bu uygulamalarının işgal rejiminin Batı Şeria'daki cinayetleriyle, baskınlarıyla ve tutuklamalarıyla paralel gitmesinin de düşündürücü olduğunu belirtti. 

Kasım açıklamasında; "Filistin Yönetimi'ne yakışan, ulusal grupların faaliyetlerini takip etmek ve onlara baskınlar düzenlemek yerine Filistinli vatandaşını işgalin saldırılarından korumaktır." dedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar