SİYONİST İSRAİL GAZZELİ BALIKÇILARA ZULMEDİYOR

Gazze'deki Balıkçılar Komitesi, işgal rejimi deniz güçlerinin dün (26 Kasım Cuma), Gazze'nin güneyindeki Refah açıklarında El-Hesi ailesine ait ve içinde beş balıkçının bulunduğu bir balıkçı teknesine el koyduğunu duyurdu.  

Görüntülenme: 1011 Tarih: 27 Kasım 2021 14:00
SİYONİST İSRAİL GAZZELİ BALIKÇILARA ZULMEDİYOR

Komitenin bugün sabah yaptığı basın açıklamasında teknede bulunan beş balıkçıdan üçünün bugün sabah serbest bırakıldığı ancak ikisinin durumu hakkında hala bir bilgi edinilemediği belirtildi. El konan teknenin ise Asdud (Aşdot) limanına çekildiği ifade edildi. 

Açıklamada serbest bırakılan balıkçıların isimlerinin Cemal Cihad El-Hesi, Muhammed Reşad El-Hesi ve Nur Receb El-Hesi olduğu, kendilerinden haber alınamayan balıkçıların ise Muhammed Nihad El-Hesi ve Ahmed Reşad El-Hesi olduğu belirtildi. 

Gazze bölgesinin ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği Gazze Şeridi ahalisinin gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları tutukluyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar