NABLUS'TA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 922 Tarih: 27 Kasım 2021 12:38
NABLUS'TA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Dün (26 Kasım Cuma) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus vilayetine bağlı Beyta ve Beyt Decen kasabalarında siyonist işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin saldırıda bulunması sonucu ortaya çıkan çatışmalarda yaralananların sayısının 135'e çıktığı haber verildi. Yaralananlar arasında gazetecilerin de olduğu belirtildi.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada Beyta'daki Cebel Sabih bölgesinde çıkan çatışmalarda 19 kişi işgal güçlerinin attığı lastik kaplamalı mermilerle yaralandı. Bunların içinde basın mensupları da var. 

Açıklamaya göre belirtilen alanda Filistinlilerden 97 kişi de işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı gaz bombalarından etkilenerek nefes alma sorunları yaşadı. 

Açıklamada işgal güçlerinin gazetecilere kasten saldırdığı, olayları görüntülemelerini engellemeye çalıştıkları ve bu yüzden iki gazetecinin atılan mermilerle yaralandığı ifade edildi. 

Yine Kızılay tarafından yapılan açıklamada bazı gazetecilerin de atılan gaz bombalarından etkilenerek nefes alma problemleri yaşadıkları dile getirildi. 

İşgal güçlerinin mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırmaları üzerine Filistinli gençler de lastik yakarak, taş ve molotof kokteylleri atarak işgal güçlerine karşılık verdiler. 

İşgal güçleri Nablus'un doğusundaki Beyt Decen bölgesinde kaçak olarak inşa edilen yahudi yerleşim merkezi civarında da göstericilere saldırdı ve üzerlerine gaz bombaları attılar. 

İşgal güçlerinin yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerinde ve Kudüs'ün bazı semtlerinde cuma günleri haftalık gösteri eylemleri düzenleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar