YİTZAK HERTZOG EL HALİL'DE ATEŞLE OYNUYOR

 

Görüntülenme: 920 Tarih: 27 Kasım 2021 19:50
YİTZAK HERTZOG EL HALİL'DE ATEŞLE OYNUYOR

Yerleşimciliğe Karşı Gençler Birliği bugün (27 Kasım Cumartesi) yaptığı açıklamada siyonist işgal rejiminin cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog'un Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'ne bir yahudi bayramı için düzenlenecek törene iştirak amacıyla baskın gerçekleştirme planına tepki gösterdi ve gençlerin böyle bir girişime karşı harekete geçirilmesi çağrısında bulundu. 

Siyonistlere ait medya organlarında yayınlanan haberlerde Hertzog'un yarın (pazar), yahudilerin Işık Festivali veya Hanuka Bayramı olarak isimlendirdikleri dini bayramları için düzenlenecek törene katılmak amacıyla El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'ne bir baskın düzenleme niyetinde olduğu gündeme getirilmişti. 

Yerleşimciliğe Karşı Gençler Birliği'nin kurucusu İsa Amr, planlanan baskının uluslararası yasalara aykırı olduğunu ve dini günlerini bahane ederek aşırı görüşteki yahudi yerleşimcilerin desteklenmesi amacı taşıdığını vurguladı. 

El-Halil'in tamamen Filistin şehri olduğunu belirten İsa, buradaki yahudi yerleşim merkezlerinin tamamının hukuk dışı olduğunu, El-Halil'in Eski Şehir kısmının ve bu arada Hz. İbrahim Camisi'nin korunması gerektiğini dile getirdi. 

İsa açıklamasında UNESCO'nun Hz. İbrahim Camisi'ni dünyada yok olma tehdidiyle karşı karşıya olan tarihi eserler listesine dahil ettiğine ve buranın tartışmasız bir şekilde Filistin eseri olduğuna dikkat çekti. 

Siyonist işgal yönetimi 1967'de El-Halil'i işgal etmesinden sonra Hz. İbrahim Camisi'nde yahudilerin de ibadet etmesine izin veren bir süreçle başlayan ve çeşitli taktiklerle ilerleyen sinsi bir politikayla bu caminin üçte ikiye yakın bir kısmını tamamen yahudi mabedine dönüştürdü. Şimdi de bazı zamanlarda yahudilerin bayramlarını ve özel günlerini bahane ederek tamamen Müslümanlara kapatıp yahudilere tahsis ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar