FHKC'DEN ABBAS YÖNETİMİNİN GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEPKİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), mensuplarından bazılarına dün (26 Kasım Cuma) şehit Emced Ebu Sultan'ın cenaze törenine katıldıkları sırada Filistin güvenlik güçleri tarafından saldırıda bulunulmasını ve şiddete başvurulmasını kınadı.  

Görüntülenme: 900 Tarih: 27 Kasım 2021 17:04
FHKC'DEN ABBAS YÖNETİMİNİN GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEPKİ

FHKC bugün yaptığı açıklamada, Filistin güvenlik teşkilatına mensup sivil kıyafetli bazı elemanların, cenaze törenine katılan bazı FHKC mensuplarına  saldırdıkları ve bayraklarını yırttıkları ifade edildi. 

Açıklamada, yaşanan olayların güvenlik teşkilatının geçmişte, kitlesel faaliyetlere, gösteri ve görüş beyanı özgürlüklerine saldırılarının sonuçlarından ders çıkarmadığını gösterdiğine dikkat çekildi. 

FHKC Filistin Yönetimi'ni, ulusal ilişkileri tahrip edici ve baskıcı politikasından vazgeçmemekle suçladı. 

FHKC açıklamasında Filistin Yönetimi'ni ve güvenlik teşkilatını siyasi partilere, aktivistlere ve yönetimin uygulamalarına itiraz edenlere yönelik bu sorumsuzca saldırılara, tehditlere, provokatif hareketlere son verme konusundaki sorumluluğunu yerine getirmeye çağırdı. 

FHKC açıklamasında direnişin kutsal bir hak olduğunu hatırlatarak tüm siyasi grupları güvenlik teşkilatının bu saldırgan tutumunu kınamaya ve yapılanlara karşı tavır koymaya çağırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar