TERÖRİST İSRAİL ŞEYH NACİH BUKEYRAT'I ESİR ALDI

İsrail işgal yönetimi Kudüs Vakıflar Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat'ı bugün (27 Kasım Pazar) dördüncü günde gözaltına tutmaya devam ediyor.  

Görüntülenme: 1544 Tarih: 27 Kasım 2021 02:49
TERÖRİST İSRAİL ŞEYH NACİH BUKEYRAT'I ESİR ALDI

Şeyh Nacih Bukeyrat'ın oğlu Malik Bukeyrat babasının, kırk yıldan beri çalıştığı Mescidi Aksa'daki görev yerine giderken, yolunun kesilmesi suretiyle zorla gözaltına alındığını belirterek, işgal mahkemesinin onu, çalıştığı Mescidi Aksa'yla ilgili birtakım sorgulamalardan geçirdikten sonra gözaltı süresini uzattığını ifade etti. 

Malik Bukeyrat, işgal yönetiminin babasına yönelttiği suçlamaların, Mescidi Aksa'da sohbet etmesi, Kur'an öğretimi ve insanları uzlaştırma çalışmaları olduğunu belirterek bu tür faaliyetlerin, işgalciler nazarında Kudüslü aktivistlere ve onların özgür liderlerine yöneltilen "suçlar" içerisine girdiğine dikkat çekti. 

Bukeyrat, babasının gözaltına alınmasının işgal rejiminin Kudüs'teki özgür sesleri susturma çabasından başka bir şey olmadığını vurguladı. 

İsrail işgal güçleri 24 Kasım Çarşamba sabahı Kudüs Vakıflar Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat'ı, işgal altındaki Kudüs'ün Esbat Kapısı yakınında arabasının önünü keserek gözaltına almıştı. 

İşgal güçleri Şeyh Bukeyrat'a 6 Mayıs 2021 tarihinde altı ay süreyle Mescidi Aksa'ya girme yasağı koymuştu ve bu yasağın süresi Kasım ayının başlarında dolmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar