FİLİSTİN DİRENİŞİNDEN FAS'A TEPKİ

Filistin İslami Cihat Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Fas yönetiminin siyonist rejim savaş Bakanı Beni Gantz’ı ağırlamasını şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1140 Tarih: 26 Kasım 2021 04:27
FİLİSTİN DİRENİŞİNDEN FAS'A TEPKİ

Cuma günü konu hakkında bir bildiri yayımlayan Filistin İslami Cihat Hareketi, korsan İsrail’le anlaşma imzalamak, ittifak kurmak ve bu rejimin elebaşılarını ağırlamak ister Fas’ta ister herhangi bir Arap ülkesinde olursa olsun, gerçekte bu rejimi Filistin milletine, topraklarına ve Mescid-i Aksa’ya saldırılara teşvik etmek ve ortak olmak anlamına geldiğini belirtti.

İslami Cihat bildiride, siyonist rejim bu tür ziyaretler ve normalleşme anlaşmalardan Filistin işgaline meşruiyet kazandırmak ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin’in kutsal mekanlarına karşı hasmane politikalarını haklı göstermek için yararlandığını vurguladı.

İslami Cihat Fas milletinden Gantz’ın ziyaretine karşı çıkmalarını ve Fas yönetiminden siyonist rejimle ittifak kurmaktan vazgeçmesini ve Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya ihanet olan tüm askeri anlaşmalarını feshetmesini istemelerini talep etti.

Filistin halk kurtuluş cephesi de Gantz’ın Fas ziyaretini bu ülkenin ve başta Cezayir olmak üzere bölge milletleri için doğrudan bir tehdit olduğunu belirtti.

Söz konusu cephe, Fas’ın korsan İsrail’le güvenlik ilişkilerini açığa vurma kararı için Filistin’de destek maskesini ayırmasını gerektirdiğini vurguladı.

parstoday

Yorumlar