İRAN'DAN AVRUPA ÜLKELERİNE İSRAİL UYARISI

Tahran Cuma hatibi Hüccetülislam Seyyid Muhammed Hasan Ebutorabifard Avrupa ülkelerini kendi milletlerinin çıkarlarını Amerika ve siyonist rejim İsrail’in gayri meşru çıkarları uğruna feda etmemeleri konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 1102 Tarih: 26 Kasım 2021 14:34
İRAN'DAN AVRUPA ÜLKELERİNE İSRAİL UYARISI

Tahran’da Cuma namazını kıldıran Hüccetülislam Ebutorabifard İran ve 4+1 grubu üyeleri arasında müzakerelerin yeniden başlayacağına işaretle şöyle dedi:

Bugün her akıllı siyaset meseleleri uzman siyonist rejim İsrail pek de uzak olmayan bir gelecekte Filistin’de ve İslam dünyasında var olmayacağını çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla Avrupa ülkelerinin kendi milletlerinin çıkarlarını yapısı çökmeye başlayan bir rejimle düğümlemeleri stratejik bir hata olur.

Avrupalı milletlerin çıkarları başta Batı Asya olmak üzere Asya milletleri ile düğümlendiğini belirten Hüccetülislam Ebutorabifard şöyle ekledi:

Eğer direniş ekseninin gücü, siyasi ve bilimsel iktidarı olmasaydı, bugün Avrupa çok zor güvenliksizlik şartları altında olurdu. Tekfirci IŞİD terör örgütünü bastıran güç, direniş ekseniydi.

Hüccetülislam Ebutorabifard ayrıca İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin İranlı elit gençlerle görüşmesinde beyanatına işaretle, Ayetullah Hamanei’nin vurgu yaptığı noktalardan biri İslami nizamın bilimsel ve teknolojik gelişmesi olduğunu belirtti.

Güç bilim ve teknolojinin ürünü olduğunu kaydeden Hüccetülislam Ebutorabifard, ilim ve bilim tevhidi talim ve terbiye ile düğümlenmezse, yolu sömürü, istismar ve başkalarının sulta kurmasına açacağını, İran’a güç kazandıracak tek yol bilimsel hareket ve bilim sınırlarına ulaşmak ve bilim üretmekte ilk sırada yer almak ve Ayetullah Hamanei’nin tabiri ile gelecekte dünyanın bilim referansı olmaktan ibaret olduğunu kaydetti.

parstoday

Yorumlar