İNGİLİZ ESKİ BAKAN CRİSPİN BLUNT HAMAS'I SAVUNDU

İngiliz milletvekili ve eski bakan Crispin Blunt, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın uluslararası hukuk tarafından garanti altına alınan işgale karşı direniş hakkının yasaklanmasının “kötü ve korkunç” sonuçları olacağını söyledi. 

Görüntülenme: 1150 Tarih: 26 Kasım 2021 18:50
İNGİLİZ ESKİ BAKAN CRİSPİN BLUNT HAMAS'I SAVUNDU

Blunt, Avam Kamarası’nda yaptığı ve Evening Standard gazetesinde ayrıntıları yayınlanan konuşmasında, işgale karşı direnişin uluslararası hukukta meşru bir hak olduğuna dikkat çekti.
 

Uluslararası hukuka göre meşru hedefleri olan ve işgale karşı direnen halkların kınanamayacağını söyleyen Blunt, Gazze Şeridi’nin Hamas’ın kontrolünde olduğunu hatırlatarak kararın Gazze Şeridi’ne herhangi bir şey ulaştırmaya engel olacağını ifade etti.
 

Crispin Blunt, Hamas’ın siyasi kanadının da terör örgütü ilan edilmesi tasarısının arkasındaki isim olan İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel’in de üyesi olduğu iktidardaki Muhafazakâr Parti üyesi bir milletvekili.
 

İngiliz milletvekilinin Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmayı geniş bir şekilde haber yapan Evening Standard gazetesi de İngiliz sağına ait bir gazete olarak tanınıyor.
 

Blunt, Hamas’ın İsrail’e attığı füzelerin gelişigüzel değil hedefi daha isabetli vuran füzeler olması halinde meşru sayılacağını söyledi.
 

İngiliz milletvekili, Hamas’ı desteklemediğini ve hareketi yasaklamanın şiddeti sona erdirmeyeceğini, kanun yoluyla ve Filistin davasının sahip olduğu ahlaki ve yasal üstünlüğü kullanarak adaleti elde etmelerini sağlayacak bir yol bulmaları için Filistinlilere yardım etmeye çalıştığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar