AHMED ATUN'DAN KUDÜS UYARISI

İşgal rejimi tarafından Kudüs kentinden uzaklaştırılan Filistinli milletvekili Ahmed Atun, işgal rejiminin Yahudileştirme projeleri ve İsrailileştirme planlarıyla Kudüs’e topyekûn savaş açtığını söyledi. 

Görüntülenme: 1321 Tarih: 26 Kasım 2021 14:05
AHMED ATUN'DAN KUDÜS UYARISI

Milletvekili Atun, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin mevcut koşulları Kudüs kentinde emrivaki oluşturmak için gayet uygun gördüğünü belirterek, Arap ülkelerinin normalleşme anlaşmalarıyla işgal rejiminin kucağına atladığına ve Filistin Yönetimi’nin de gelişmeler karşısında sessiz kaldığına dikkat çekti.
 

Atun, “Kudüs işgal rejimi için stratejik bir mesele. Kudüs kentini Yahudileştirilme amacıyla emrivaki yapmak için bundan uygun zaman bulamaz” dedi.
 

Geçmişte bir takım Yahudileştirme projelerinden ve İsrailileştirme planlarından bahsettiklerini, bugün ise işgal rejiminin Kudüs’e topyekûn savaş açtığını kaydeden Atun, işgalcilerin planlarını en kısa sürede hayata geçirebilmek için zamanla yarıştıklarını ifade etti.
 

Kalandiya Havaalanı üzerinde Yahudi yerleşimciler için 9 binden fazla yeni konut inşa edileceğinin ilan edilmesini örnek veren Atun, Oslo Anlaşması’na göre Kalandiya Havaalanı’nın Filistin Yönetimi’ne devredilmesi gerektiğini fakat işgal rejiminin anlaşmaya uymadığını bildirdi.
 

Filistinli milletvekili, Kudüs kentinin bugünlerde yetim olduğunu ve kenti Kudüslülerden başka savunan olmadığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar