ŞEHİT GENÇ EMCED EBU SULTAN HAKK'A UĞURLANDI

Batı Şeria’nın Beytlahim kenti sakinleri geçen ay işgal güçleri tarafından şehit edilen 17 yaşındaki şehit genç Emced Ebu Sultan’ı bugün kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verdi. 

Görüntülenme: 1318 Tarih: 26 Kasım 2021 22:51
ŞEHİT GENÇ EMCED EBU SULTAN HAKK'A UĞURLANDI

Şehit gencin naaşı Beyt Cala Hastanesi morgundan alınarak ailesinin Hendaze bölgesindeki evine götürüldü ve ailesinin Filistinli gence son kez bakmasının ardından şehidin naaşı omuzlarda Ömer ibnu’l-Hattab Camii’ne taşındı.
 

Cenaze namazının ardından kent caddelerinde dolaşan kalabalık, şehidin intikamının işgal güçlerinden alınmasını isteyen sloganlar attı.
 

Şehit Emced Ebu Sultan, daha sonra Beytlahim’deki Şehit Hüseyin Abiyat Mezarlığı’na defnedildi.
 

Emced Ebu Sultan, Beyt Cala kentindeki Tüneller bölgesi yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olmuş, aynı saldırıda arkadaşı da yaralanmıştı.
 

İşgal güçleri Filistinli gencin naaşını günlerce alıkoyduktan sonra Cumartesi günü Beytlahim’in güneybatısındaki El-Cu’be kontrol noktasında ailesine teslim etti.
 

Emced Ebu Sultan, 14 Ekim’de Kudüs ve Beytlahim arasındaki bölgede işgal güçleriyle ve Yahudi yerleşimcilerle yaşanan ve Filistinli gençlerin yerleşimcilerin araçlarına molotof kokteyli attığı çatışmalar sırasında şehit oldu.
 

Filistinli gencin babası, oğlunun direniş eylemlerine aşık olduğunu, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan etkilendiğini ve işgalcilere karşı düzenlenen faaliyetlere daima katıldığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar