FİLİSTİNLİ ESİR ABDÜLCEBBAR CERRAR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Esirler, Şehitler ve Gaziler Ofisi sorumlusu Zahir Cebbarin, hareketin Cenin’deki liderlerinden Abdülcebbar Cerrar’ın işgal rejimi zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşmasını kutladı. 

Görüntülenme: 936 Tarih: 25 Kasım 2021 12:30
FİLİSTİNLİ ESİR ABDÜLCEBBAR CERRAR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Abdülcebbar Cerrar’ın ailesiyle telefon görüşmesi yapan Cebbarin, Filistinli liderin Filistin davasına hizmet için gösterdiği büyük fedakârlıklara, işgale ve cezaevindeki baskılara karşı direnişine işaret etti.
 

İşgal rejimi zindanlarında tutulan tüm Filistinli esirlere selamlarını gönderen Cebbarin, Allah’ın izniyle yakın zamanda esirlerin özgürlüklerini işgalcilerin elinden söküp alacaklarını söyledi.
 

Bu arada, Hamas’ın Cenin’deki liderlerinden Abdülcebbar Cerrar’ın aynı zamanda kentin önde gelen ve saygı duyulan isimlerinden biri olduğu kaydedildi.
 

Dört çocuk babası Cerrar’ın işgal rejimi zindanlarında 10 yıldan fazla esir tutulduğu ve bu sürenin çoğunu idari hapis cezalarının oluşturduğu ifade edildi.
 

İşgal güçleri, 12 ay süren idari hapis cezasının tamamlanmasının ardından Cerrar’ı dün akşam serbest bıraktı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerin Hamas liderini El-Halil’in güneyindeki Ez-Zahiriyye kontrol noktasında serbest bıraktığını bildirdi.
 

Abdülcebbar Cerrar, 27 Kasım 2020’de Cenin’deki evine baskın düzenleyen işgal güçleri tarafından gözaltına alınmış, 4 ay idari hapisle cezalandırılmış ve cezası daha sonra iki kez uzatılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar