KUDÜS'TE ÇATIŞMA

İşgal altındaki Kudüs’te dün akşam işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar yeniden alevlenirken, Yahudi yerleşimcilerin Nablus’un kuzeybatısında Filistinlilerin evlerine ateş açtıkları bildirildi. 

Görüntülenme: 1145 Tarih: 25 Kasım 2021 04:52
KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Kudüs’ün Silvan beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda onlarca kişinin yaralandığı ifade edildi.
 

El-Emel Sağlık Hizmetleri Derneği, çatışmalar sırasında 3 kişinin plastik mermilerle yaralandığını ve 60 civarında kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini açıkladı.
 

İşgal güçlerinin çatışmalar sırasında kasıtlı olarak ilk yardım görevlilerini hedef aldığı ve ikisini yaraladığı belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, Filistinli gençlerin Silvan beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerine havai fişekler ve molotof kokteylleriyle direndiğini, çatışmaların Bi’r Eyyüb Mahallesi’nde yoğunlaştığını ve Filistinli gençlerin işgal güçlerine ait bir güvenlik kamerası direğini yaktığını söyledi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeyindeki El-İseviyye köyü girişinde Mansur Mahmud isimli Filistinli genci gözaltına aldığı ve işgal istihbaratının da Silvan beldesi sakinlerinden İhab Ebu İsniyne’yi ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.
 

Nablus’un kuzeybatısındaki Burka köyü girişinde de Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerine ateş açtıkları ve araçlarını taşladıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar