FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN FAS'A TEPKİ

İslami Cihad Hareketi, Siyonist katillerin ve teröristlerin herhangi bir Arap ve İslam ülkesi tarafından kabul edilmesinin Filistin halkını sırtından bıçaklamak anlamına geldiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1047 Tarih: 25 Kasım 2021 14:34
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN FAS'A TEPKİ

Bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’ın Fas ziyaretini ve işgal rejimiyle Fas arasında askeri işbirliği anlaşmaları imzalanmasını kınayan İslami Cihad, Fas’ta veya herhangi bir Arap ülkesinde işgal rejimiyle ittifak yapmanın ve işgal rejimi yetkililerini kabul etmenin Filistin halkına ve topraklarına saldırılarını sürdüren, Mescid-i Aksa’yı hedef alan işgal rejiminin düşmanlığını teşvik etmek olduğunu ifade etti.
 

İşgal rejiminin bu tür ziyaretleri ve ilişkilerin normalleştirilmesini Filistin topraklarındaki haksız işgalini meşru göstermek için kullandığını kaydeden İslami Cihad, Fas halkından ziyarete karşı sesini yükseltmesini ve ülkesinin işgal rejimiyle ittifakına son vererek imzalanan askeri işbirliği anlaşmalarının iptalini talep etmesini istedi.
 

Bildiride ayrıca, “Bu tür ziyaretler kesinlikle katilleri aklayamayacak ve ellerine bulaşan Filistinli çocukların ve masumların kanını silemeyecek. İşledikleri cinayetler işgalcilerin peşini bırakmayacak” ifadelerine yer verildi.
 

İşgal rejimi ve Fas arasındaki ilişkilerin yeniden normalleştirilmesinden yaklaşık bir yıl sonra İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Salı günü üç günlük resmi bir ziyaret için Fas’a gitti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar