BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (22 Kasım Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. Bugünkü baskınlarda 13 Filistinlinin tutuklandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 955 Tarih: 22 Kasım 2021 01:53
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Şeria'nın Tulkerem vilayetinde 7 Filistinliyi tutukladı. Tutuklananlar arasında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu belirtildi. 

İşgal altındaki Kudüs'ün El-İseviyye semtinden Hüseyin Atiyye adlı bir gencin tutuklandığı, Silvan semtinden Ali Et-Tavil adlı gencin de Eski Şehir sınırları içinde bulunduğu sırada tutuklandığı haber verildi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçlerinden özel bir birlik Filistin'in Kudüs Valisi Adnan Gays'ın evine baskın düzenledi ve içine ses bombaları attılar. Valiyi, çocuklarını ve kuzenlerini darp ettiler. Bu saldırıya maruz kalanlardan bazılarının yaralandığı ve saldırıdan dolayı ev eşyalarının da bayağı zarar gördüğü belirtildi. 

İşgal güçleri valinin evine yaptıkları baskında, valinin oğlu Adil Gays ile kardeşleri Rebi' ve Hamza Nidal Gays'ı kendilerine vahşice saldırdıktan sonra tutukladılar. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde de El-Ludd şehrinden özgürleştirilmiş eski esirlerden Iyd Hasune'yi işgal zindanlarından çıkmasından iki ay sonra yeniden tutukladılar. İşgal yönetimi bu kişinin Mayıs ayında Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eylemleri esnasında yahudi yerleşimcilerden bir grubun üzerine ateş ettiği iddiasında bulunuyor.  

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar