SİYONİST REJİM ŞEHİT EMCED ÜSAME EBU SULTAN'IN MÜBAREK NAAŞINI TESLİM ETTİ

İşgal güçleri dün akşam Beytlahim kenti sakinlerinden 16 yaşındaki şehit Emced Üsame Ebu Sultan’ın naaşını Beytlahim’in güneybatısındaki El-Cu’be kontrol noktasında ailesine teslim etti. 

Görüntülenme: 827 Tarih: 21 Kasım 2021 04:10
SİYONİST REJİM ŞEHİT EMCED ÜSAME EBU SULTAN'IN MÜBAREK NAAŞINI TESLİM ETTİ

Şehit çocuğun naaşının ambulansla Beyt Cala Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü bildirildi.
 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Beytlahim Ofisi Müdürü Munkiz Ebu Atvan, işgal güçlerinin işgal rejimi zindanlarında hayatını kaybeden esirlerden 9’unun naaşlarını elinde tuttuğunu, söz konusu esirlerden ilk şehit olanın Enis Devle ve sonuncusunun Gazze Şeridi’nden Sami El-Amur olduğunu söyledi.
 

İşgal güçlerinin Filistinli 240 şehidin naaşlarını da Rakamlar Mezarlığı’nda tuttuğunu belirten Ebu Atvan, İsrail’in naaşlarını Rakamlar Mezarlığı’nda tutarak Filistinlilerin cesetlerini cezalandıran tek devlet olduğunu ifade etti.
 

Ebu Atvan, işgal rejiminin bu politikayla Filistinli şehit ailelerine daha çok eziyet etmeyi ve aileler arasında huzursuzluk çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.
 

Bu arada, işgal altındaki Filistin topraklarında yılbaşından bu yana 15 çocuğun şehit edildiği açıklandı. 
 

Filistin Esirler Kulübü, 20 Kasım'a denk gelen Dünya Çocuk Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, işgal rejiminin 2021'in başından bu yana Filistinli 1149 çocuğu da tutukladığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar