FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İNGİLTERE'YE TEPKİ

Ramallah'taki Filistin Yönetimi'ne bağlı Dış İşleri Bakanlığı bugün (20 Kasım Cumartesi), İngiltere hükümetinin İslami Direniş Hareketi'ni (Hamas) terör listesine alma konusundaki kararını kınadı ve böyle bir kararın Filistin halkını hedef alan gerekçesiz bir saldırı olduğunu vurguladı.  

Görüntülenme: 889 Tarih: 21 Kasım 2021 11:48
FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İNGİLTERE'YE TEPKİ

Filistin Dış İşleri Bakanlığı, İngiltere'nin böyle bir karar almasının İsrail işgal rejimi Başbakanı Naftali Bennett'in İngiliz mevkidaşından böyle bir talepte bulunmasından bir hafta sonra gerçekleştiğine dikkat çekti. 

Açıklamada, böyle bir kararın barışın önünde ciddi engeller oluşturacağı, ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve İsrail'in geçtiğimiz Mayıs'ta gerçekleştirdiği son saldırıdan sonra Gazze'nin yeniden imarı için sarf edilen tüm çabaları boşa çıkaracağı ifade edildi. 

Filistin Dış İşleri Bakanlığı, İngiltere'den çifte standartçı ve iki yüzlü politikasına artık tamamen son vermesini ve söz konusu kararından da derhal geri dönmesini istedi. 

Bakanlık açıklamasında yetkili kişilerle bu kararın İngiltere - Filistin ikili ilişkilerine ve İngiltere'nin bölgeyle ilgili rolüne nasıl yansıyacağını ele alacaklarını ifade etti. 

İngiltere İç İşleri Bakanı Priti Patel dün (19 Kasım Cuma) yaptığı açıklamada Hamas'ı terör listesine dahil edeceğini duyurmuş ve bu örgüte yardım edenleri teröre destek suçlamasıyla en az on yıl hapis cezasıyla tehdit etmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar