KUDÜS'TE ŞEHADET EYLEMİ

İşgal altındaki Kudüs kentinde Mescid-i Aksa’ya giden yol üzerindeki Es-Silsile Kapısı bölgesinde bu sabah gerçekleştirilen direniş eyleminde bir Filistinli şehit oldu ve bir Yahudi yerleşimci öldü. 

Görüntülenme: 1178 Tarih: 21 Kasım 2021 13:21
KUDÜS'TE ŞEHADET EYLEMİ

İşgal rejimi medya kaynakları, işgal güçlerinin eylemci genci üzerine ateş açarak etkisiz hale getirdiğini, yaralı dört Yahudi yerleşimciden birinin hayatını kaybettiğini ve birinin de durumunun ağır olduğunu bildirdi.
 

Kaynaklar, Es-Silsile Kapısı bölgesinde ateş açma ve bıçaklama eylemi gerçekleştirildiğini ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilere kapattığını, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin de El-Mağaribe Kapısı’ndan çıkarıldığını ifade etti.
 

Eski Belde semtinde gerçekleştirilen eylemde yaralananlardan ikisinin Sınır Muhafızları polisi olduğu belirtilirken, işgal rejimi resmi televizyon kanalı “Kan”, eylemci gencin dindar Yahudi kılığına girdiğini söyledi.
 

Filistinli eylemci gencin “Karlo” marka hafif otomatik silahla işgalcilere ateş açtığı ve yaralıların hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.
 

Eylemin ardından işgal güçlerinin Eski Belde semtinde yoğun önlemler aldığı ve Babu’l-Amud bölgesini giriş çıkışa kapatarak barikatlar kurduğu, Filistinlilerin dolaşımını ve Mescid-i Aksa’ya gitmelerini engellediği, eylemci gence yardım ettiği düşünülen bir başka genci yakalamak için operasyon başlattığı kaydedildi.

Kudüs'teki direniş eylemini gerçekleştiren ve işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olan Filistinlinin Fadi Ebu Şuheydim olduğu açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar