KUDÜS'TE ÇATIŞMA

İşgal güçleriyle Filistinliler arasında dün gece Kudüs’ün Silvan ve El-İseviyye beldelerinde başlayan ve bu sabah erken saatlere kadar devam eden çatışmalarda işgal ordusunun bir askeri ile 130’dan fazla Filistinli yaralandı. 

Görüntülenme: 1076 Tarih: 20 Kasım 2021 01:59
KUDÜS'TE ÇATIŞMA

El-Emel Sağlık Derneği’nin verilerine göre, çatışmalarda 17 kişi plastik mermilerle yaralanırken, Filistinli 11 gencin vücudunda yanıklar meydana geldi, 13 kişi düşerek yaralandı ve 2 kişinin de vücutlarında kırıklar oluştu.
 

Çatışmalarda ayrıca 95 kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ifade edildi.
 

Silvan beldesindeki çatışmalarda işgal ordusundan bir askerin Filistinli gençlerin attığı havai fişeğin isabet etmesi sonucu yaralandığı bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin beldedeki evlere göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığını, çatışmaların Bi’r Eyyüb Mahallesi’nde ve beldenin ana caddesinde yoğunlaştığını, çatışmalar sebebiyle caddenin işgal güçleri tarafından kapatıldığını ve bölgede trafiğin tıkandığını söyledi.
 

Kudüs’ün El-İseviyye beldesinde de dün gece işgal güçlerinin baskını üzerine çıkan çatışmaların sabah erken saatlere kadar devam ettiği kaydedildi.
 

Filistinli gençlerin işgal güçlerine havai fişek ve molotof kokteyli attığı, işgal güçlerinin baskınına engel olmak amacıyla caddeleri otomobil lastikleri yakarak kapattığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar