NABLUS'TA ÇATIŞMA

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus vilayetine bağlı Beyta ve Beyt Decen beldelerinde bugün öğleden sonra Yahudi yerleşimini protesto faaliyetlerine müdahalede bulunan işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 986 Tarih: 20 Kasım 2021 01:00
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Nablus’taki Filistin Kızılay Derneği Acil Durumlar ve İlk Yardım Merkezi Müdürü Ahmed Cibril, çatışmalar sırasında bir kişinin plastik mermiyle yaralandığını ve 14 kişinin de işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
 

Beyta beldesindeki Subeyh Dağı’nda yaşanan çatışmaların devam ettiğini bildiren Cibril, Beyt Decen beldesindeki çatışmalarda da 7 kişinin işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini açıkladı.
İşgal güçleri, Beyta beldesinde Subeyh Dağı yakınlarında protesto gösterisi yapan Filistinlilere müdahalede bulunarak göstericilerin üzerine plastik mermilerle ateş açtı ve göz yaşartıcı bomba attı.
 

Yerel kaynaklar, Subeyh Dağı karşısındaki Kerem Nimir Dağı’nda soğuk havaya rağmen açık alanda kılınan Cuma namazının hemen ardından işgal güçlerinin göstericilere saldırdığını ifade etti.
 

Beyt Decen beldesinde de onlarca kişi Beyt Decen Arazilerini Savunma Komitesi ve Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi’nin çağrısıyla Yahudi yerleşimini protesto için düzenlenen haftalık yürüyüşe katıldı.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar