AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ BİR ESİR DAHA ZAFER KAZANDI

Haber kaynaklarının Perşembe günü bildirdiğine göre, Filistinli bir esir olan Ala el-Araj, Siyonistlerin idari gözaltından çekilmesinin ardından açlık grevine son verdi. 

Görüntülenme: 1046 Tarih: 19 Kasım 2021 08:52
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ BİR ESİR DAHA ZAFER KAZANDI

Al-Quds Al-Arabi'ye göre, Filistin Esirler Kulübü yaptığı açıklamada, Al-Araj'ın siyonist İsrail makamlarının idari tutukluluğunu kaldırmasının ardından 103 günlük açlık grevini sonlandırdığını bildirdi. 

Habere göre, bu Filistinli esirin idari tutukluluğunun iptal edilmesinin nedeni, mahkeme tarafından suçlanması ve davasının Siyonist rejim mahkemesinde derdest olmasıydı.

Siyonist yetkililer çok sayıda Filistinli esiri yargılanmadan ve idari gözaltı adı verilen süresiz olarak tutukluyor.

İdari tutukluluğu protesto etmek için yaklaşık dört aydır (yargısız) açlık grevinde olan altı Filistinli esir, kötü fiziki durumlarına rağmen grevlerine devam ediyor.

Açlık grevi yapan esirlerin sağlık durumunun son derece tehlikeli olduğunu belirten Filistin Savaş Esirleri Kulübü her an ölümüne yol açabilecek çok zor ve tehlikeli bir aşamaya geldiği konusunda uyardı. 

Esirler Enformasyon Ofisi, dün  sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, esir Sami Abid El-Amur’un işgal rejimi zindanlarında kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle şehit olduğunu duyurdu. 

Bu arada, esir Sami Abid El-Amur’un işgal rejimi zindanlarında tutulan 550 civarındaki hasta esirden biri olduğu kaydedildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), esir El-Amur’un işgal rejimi zindanlarında şehit olmasının insanlığa karşı suç olduğunu söyledi. 

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimi zindanlarında esir tutulurken şehit olan Filistinli sayısının 227’ye yükseldiğini bildirdi. 

Parstoday

Yorumlar