SİYONİST GÜÇLER NABLUS'UN GÜNEYİNDE EĞİTİM-ÖĞRETİMİ ENGELLİYOR

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler, Nablus’un güneyindeki El-Lubben Eş-Şarkiyye okullarında eğitim ve öğretim yapılmasına üç gündür engel oluyor. 

Görüntülenme: 974 Tarih: 19 Kasım 2021 07:28
SİYONİST GÜÇLER NABLUS'UN GÜNEYİNDE EĞİTİM-ÖĞRETİMİ ENGELLİYOR

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin Ramallah-Nablus karayolu üzerindeki El-Lubben Es-Saviye Lisesi ve El-Lubben Kız Lisesi öğrencilerinin okullarına gitmelerine engel olduğunu bildirdi.
 

Muhabirimiz, işgal güçlerinin öğrencilerin ve çocuklarını okullarına ulaştırmak için gelen ailelerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığını ve çok sayıda kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini belirtti.
 

Filistin resmi haber ajansı Wafa’ya konuşan El-Lubben Belediye Meclisi Başkanı Yakub Uveys, işgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin okul kapılarında öğrencilere saldırarak eğitimi aksattığını söyledi.
 

Belde sakinlerinden bir kısmının Yahudi yerleşimcilerin beldeye baskın düzenlemelerini ve eğitimi aksatmalarını protesto için Ramallah-Nablus karayoluna geldiğini kaydeden Uveys, işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını ifade etti.
 

El-Lubben Eş-Şarkiyye beldesi sakinlerinin protesto gösterisine Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Delal Selame, Nablus’un Güneyi Eğitim ve Öğretim Müdürü, Fetih Hareketi El-Lubben Teşkilatı Sekreteri Raca Uveys ve El-Lubben Belediye Meclisi Başkanı Yakub Uveys’in de katıldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar