KUDÜS'TE ŞEHADET EYLEMİ

Kudüs’ün Eski Belde semtinde işgalci iki polisi bıçaklayarak yaralama eylemini gerçekleştiren Filistinli gencin şehit olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 1126 Tarih: 18 Kasım 2021 04:20
KUDÜS'TE ŞEHADET EYLEMİ

İşgal rejimi kaynakları, dün akşam saatlerinde Kudüs’ün Eski Belde semtinde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda iki askerin yaralandığını ifade etti.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin iki askerin yaralandığı eylemin ardından Eski Belde semtini kuşatma altına aldığını söyledi.
 

İşgal rejimi televizyonu 12’nci kanalı bıçaklama eyleminin Kudüs Emniyeti’ne bağlı Sınır Muhafızları’ndan iki polisi hedef aldığını ve Filistinlilerin evlerine el koyan Ateret Cohanim Derneği yakınlarında gerçekleştiğini belirtti.
 

Haberde, yaralı polislerden birinin bacağından ve başından birkaç kez bıçaklandığı ve diğerinin de başından bıçaklandığı kaydedildi.
 

İşgal polisi Kudüs’ün Eski Belde semtindeki bıçaklama eylemini gerçekleştiren gencin Kudüs sakinlerinden 16 yaşında bir Filistinli olduğunu açıkladı fakat kimliği hakkında daha fazla bilgi vermedi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin eylemi gerçekleştiren gencin anne ve babasını gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Kudüslü kaynaklar, işgal güçlerinin kalabalık bir şekilde El-İseviyye beldesine baskın düzenlediğini ve doğrudan eylemi gerçekleştiren Ömer İbrahim Ebu Asab’ın evine yöneldiğini, şehit gencin anne ve babasını gözaltına alarak götürdüğünü, baskın sırasında Filistinlilerle işgalciler arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar