SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA LİSE ÖĞRENCİLERİNE SALDIRDI

Siyonist işgal güçleri Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin güneyindeki El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabasında lise öğrencilerine bugün (17 Kasım Çarşamba) sabah tekrar saldırdı. 

Görüntülenme: 914 Tarih: 17 Kasım 2021 03:46
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA LİSE ÖĞRENCİLERİNE SALDIRDI

İşgal güçlerinin kız ve erkek öğrencilerin üzerine lastik kaplamalı mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırıda bulunduğu ve onlarca öğrencinin yaralandığı ya da atılan gaz bombalarından etkilenerek nefes alma problemleri yaşadığı belirtildi. İşgal güçleri söz konusu öğrencilere dün de saldırıda bulunmuş ve bu saldırı yüzünden öğrencilerin dünkü dersleri aksamıştı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal güçlerinin, Ramallah-Nablus ana yolu üzerinde bulunan lisede okuyan öğrencilerin yollarını keserek, aynen dün olduğu gibi bugün de eşkıya usulüyle saldırdığına dikkat çekildi. 

Dünkü saldırılarda da onlarca öğrenci atılan gaz bombalarından etkilenmişti ve bu saldırı yüzünden dün öğrenim tamamen aksamış, dersler hiç yapılamamıştı. 

İşgalci eşkıyalar, öğrencilerin yollarını keserek düzenledikleri bu saldırılarında erkek öğrencilerin yanı sıra kız öğrencileri de hedef alıyorlar ve bu son saldırılar yüzünden 70 civarında kız öğrencinin fiilen etkilendiği veya yaralandığı belirtildi. Bir kız öğrencinin de işgalci eşkıyalardan bir askerin darp etmesi sebebiyle omuzunda yaralar ve şişmeler meydana geldiği belirtildi. 

İşgal askerleri El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabasındaki öğrencilere zaman zaman böyle yollarını keserek tamamen eşkıya usulüyle saldırıda bulunuyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar