FİLİSTİNLİ BEŞ ESİR AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

İsrail işgal rejiminin zindanlarında tutulan beş Filistinli esir işgal yönetiminin idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla başlattıkları açlık grevlerini sürdürüyor.  

Görüntülenme: 806 Tarih: 17 Kasım 2021 19:13
FİLİSTİNLİ BEŞ ESİR AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

İdari tutuklu olarak işgal zindanlarında tutulmalarını protesto amacıyla açlık grevine devam eden esirler ise şunlar: 126 günden beri açlık grevinde olan Kayid El-Fesfus, 102 günden beri açlık grevinde olan Ala El-A'rec, 93 günden beri açlık grevinde olan Hişam Ebu Hevaş, 38 günden beri açlık grevinde olan Luey El-Eşkar, 56 günden beri açlık grevinde olan Iyad El-Herimi.

Mikdad El-Kavasimi ise işgal rejiminin, önümüzdeki şubat ayında serbest bırakılacağına dair kesin taahhütte bulunmasının ardından, geçtiğimiz cuma günü 113 günden sonra açlık grevine son vermişti. 

Açlık grevine devam eden esirlerin sağlık durumlarının son derece kötü olduğu ve günden güne daha da kötüleştiği belirtildi. Özellikle 126 günden beri grevde olan ve halen Barzilai Hastanesi'nde gözetim altında tutulan Kayid El-Fesfus'un sağlığının ciddi tehlikeyle karşı karşıya olduğu, zaman zaman bilincini kaybettiği ifade edildi. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal savcısı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece belli aralıklarla ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar